Menu

Den velkendte SF sten

februar 15, 2017 - Tip & Tricks

Alle kender den af udseende, men det er nok de færreste, der kan sætte navn på. SF sten er en af de oftest anvendte sten til belægning. Den klassiske sten har et asymmetrisk forbandt, der danner det velkendte mønster, som folk blandt andet kender fra offentlige parkeringspladser. SF sten er et sikkert valg til belægning, da stenen er både holdbar og billig. Stenen bliver ofte brugt til belægning områder, hvor der kræves en særlig solid sten.

11SF sten er så stærke, at de blandt andet bruges på containerpladser og industriarealer. De store containere er tunge og belaster underlaget meget. Derfor er det vigtigt, at SF sten er gode til at stå i mod. Deres særlige asymmetriske form betyder, at de går i hak med hinanden og på den måde holder de fast på de omkringliggende sten. På den måde bærer stenene samlet, og påvirkningen fra for eksempel tunge kørekøjer belaster dermed ikke kun lige de sten, de kører henover, men de omkringliggende sten støtter op og sørger for, at køretøjerne ubesværet og uden at gøre skade på stenene kan passere.

SF sten er også gode til områder, hvor der findes knap så tunge køretøjer. Det kan for eksempel være parkeringspladser eller veje i boligområder. Her er der meget trafik dagen i gennem, og derfor er det vigtigt med en belægning, som kan klare trafikken. Det kan SF sten, da det er en solid løsning. Samtidig er den oplagt til belægning på større områder. SF sten er nemlig særdeles velegnede til maskinbelægning. Det betyder, at en maskine klarer en stor del af arbejdet. På den måde slipper en person for at skulle lægge hver enkel sten ned, da han kan lade maskinen gøre det. Udover at det går hurtigere, så bliver arbejdet ofte også mere præcist, da maskinerne er lavet lige præcis til denne opgave. Det giver et jævnt og pænt resultat, som holder i mange år. Det er en stor fordel på især offentlige områder, hvor der dagligt færdes mange mennesker. Hvis belægningen skulle laves om efter få år, så vil det kræve lukning af områder i en periode, og det vil skabe problemer.

SF sten bliver altså ofte brugt i professionel sammenhæng, men det skal ikke afholde private folk fra at bruge stenen. Den der nemlig mindst lige så brugbar til mindre projekter. Det kan for eksempel være, at du skal have en ny indkørsel eller lille parkeringsplads ved dit hus. Her kan du få lagt SF sten og få en indkørsel, som du kan bruge i mange år frem. Du kan også bruge SF sten til terrasse eller små stier rundt omkring dit hus eller i din have. Stenen er god til privat brug, da den ikke blot er holdbar, men også har et flot visuelt udtryk på grund af den asymmetriske form, der danner et bestemt mønster. Du kan vælge at kaste dig ud i selv at lægge dine SF sten, eller du kan hente hjælp hos professionelle til dit projekt derhjemme.