Menu

Et unikt træhus med plads til hele familien

april 2, 2017 - Tip & Tricks

Ønsker man at bygge nyt og samtidigt at få et fuldkomment unikt og bemærkelsesværdigt hus, kan man ikke nøjes med et typehus. Hvis man ønsker at bygge et hus som står ud blandt de mange murstenshuse mange vælger at bygge i dag, kan man med fordele undersøge mulighederne for at bygge et træhus.

Et træhus er som navnet antyder et hus som er bygget primært af træ. Når dette er sagt er det kun fantasien der sætter grænser for hvordan et træhus kan se ud. Både selve husets form, dets detaljer samt hvilket træ der anvendes i forbindelse med konstruktionen er altid valgfrit, og dette gør det muligt for nybyggere at få lige præcis det træhus de går og drømmer om.

Få hjælp til valg af træhus

Når man som nybygger ønsker at opføre et træhus, er det vigtigt at man gør sig grundige overvejelser om hvordan træhuset skal bygges samt hvilke materialer der skal anvendes i forbindelse med byggeriet. Den eneste måde et træhus adskiller sig fra et almindeligt murstenshus på er i materialet. Det er altså muligt at både få opført et lavenergihus eller et passivhus som træhus, præcis som hvis huset havde været bygget af mursten.

Beslutningen om hvilken type hus der skal bygges er naturligvis nybyggernes egen, men hos de fleste virksomheder som tilbyder konstruktionen af træhuse er det muligt at snakke med eksperter og rådgivere, så man er sikker på at man får lige netop det træhus man ønsker sig.

 

Et træhus kommer i mange former

Før man endeligt vælger hvilken type træhus man vil bygge, er det en god ide at have sat sig ind de forskellige fordele og ulemper ved hver hustype. Vinkel- og længehuse er en type af huse som er meget populære at få opført i træ. Deres planhed gør husene perfekte til borgere med gangbesvær, heriblandt også ældre eller handicappede borgere. En anden type af hus som er populært at opføre i træ er etagehuse. Jo flere etager huset har, jo mere plads har man i boligen. Samtidigt kan man ved at bygge et 1½- eller 2-plans hus spare grundplads, hvilket betyder at man får en større have.

Der findes naturligvis også andre typer træhuse end dem der er nævnt her, og det kan derfor være en god ide at kontakte en virksomhed med forstand på træhuse for at høre om alle mulighederne.