Menu

Tips til dig, der skal ud og købe mikrobølgeovn

oktober 18, 2018 - Tip & Tricks

Går du og leger lidt med tanken om at anskaffe dig en mikrobølgeovn? Eller er din gamle model stået af, og så skal du til at kigge dig om efter en ny model? Hvis du kan nikke ”ja” til en af disse sætninger, så kan det være meget interessant for dig at læse med her, hvor der kommer nogle tips til, hvad du skal holde øje med, når du skal ud og investere i en ny mikroovn.

Billig mikrobølgeovn eller en med mange funktioner?

Det er nærmest en hel religion. Hvad er vigtigst for dig, når du skal bruge en mikrobølgeovn? Er det selve brugervenligheden – at den skal have få, enkle funktioner, som er lette at anvende, eller skal den kunne en hel masse forskelligt? Nogle af de egenskaber, man kan få ved sin mikroovn er:

Desto flere funktioner den skal have, desto mere stiger prisen typisk.

Hvad koster en mikrobølgeovn?

Prisen afhænger som sagt af funktionerne, men også af kvaliteten. Du kan nemt finde mikrobølgeovne i den billige prisklasse, som kategoriseres fra 0-700 kr. Det er ikke ualmindeligt at finde en til 300 kr. Vær dog opmærksom på, at den lave pris på en eller anden måde vil have en indvirkning på kvaliteten. D skal ikke forvente en hel masse smarte funktioner i dette prisleje. Størrelsen på mikroovnen i den billige ende er typisk på 20 liter eller derunder. Du kan til gengæld købe en meget billig mikroovn her og nu, og så skifte den ud om nogle år, når den ikke længere fungerer.

Tager du et kig i den mellemste prisklasse på 701-1400 kr., så får du lidt mere for pengene. Her er der typisk flere funktioner såsom grill funktion og varmluft. Vær dog meget opmærksom, når du kigger i dette prisleje, da nogle af mikrobølgeovnene kan være discountovne, der er pakket dyrt ind. Et mærke, der er ret godt fremme på kvaliteten, er Scandomestic. Modellerne i dette prisleje har for det meste en størrelse på omkring 20 liter.

Tager du et kig i den høje ende af prisskalaen, hvor priserne ligger på 1400 og opefter, så vil du bemærke, at de begynder at minde mere om en rigtig ovn. Nogle har samme funktioner som dem i mellemprislejet, hvorimod andre har lidt flere funktioner. En af tingene, der typisk skiller sig ud, er størrelsen på ovnen. Mikrobølgeovnene i dette prisleje er ofte på 30 liter, hvorimod de to billigere prislejer generelt set kun er på 20 liter.

Hvilken mikrobølgeovn skal jeg vælge?

Gør op med dig selv, hvad dine forventninger er til den. Skal den blot bruges til at tø kød op, som har ligget i fryseren, så behøver du måske ikke at købe en til 1400 kr. Har du derimod planer om at lave mere mad i den, som kræver varmluft eller eksempelvis grill funktion, så bør du kigge i den lidt dyrere ende. Se mere om mikrobølgeovn tests ved at trykke på dette link: https://mikroovnen.dk/bedste-mikroboelgeovn-paa-markedet/