Menu

Tips til dit fjernvarmeanlæg i Hobro

april 30, 2017 - Andet

9227650439_3f432dd8bf_bDit fjernvarmeanlæg er skabt til at fungere helt af sig selv 24 timer i døgnet året rundt. Dog er det ikke altid sådan det går, og derfor er der nogle forskellige ting, du selv kan gøre for at få det til at fungere og undgå problemer med dit fjernvarmeanlæg. Hvis du har så mange frustrationer over dit anlæg, at du skal have installeret et nyt, så har vi også nogle tips, når du skal have nyt fjernvarmeanlæg i Hobro læs mere.

Skift efter årstiderne: Når der bliver varmere udenfor, og du ikke længere har behov for at have varmen skruet helt op og radiatorerne til at køre på fuldt skrald. Så kan du lukke for varmeveksleren på afspærringsventilen og slukke for cirkulationspumpen. Dette er en rigtig god ide, da du både kan spare fjernvarme og strøm. Det er vigtigt, at du vælger at slukke for pumpen om sommeren, da det ikke er nødvendigt at den står tændt, da den pumper varmt vand gennem radiatorsystemet, og det er ikke nødvendigt, når det er slukket i sommerperioden. Når der bliver koldere åbner du til varmeveksleren ved at åbne sommerventilen og starte cirkulationspumpen igen. Med disse tips kan du bedre afhjælpe eventuelle problemer med anlægget.

Sådan finder du fejl ved dit fjernvarmeanlæg i Hobro

Rislen fra radiatoren. Det skyldes ofte luft inde i radiatoren. For at gøre noget ved problemet, kan du slukke for pumpen, og sørge for at luften kommer ud af radiatoren ved at åbne udluftningsventilen. Du kan høre at luften klemmes ud, og når der begynder at komme vand ud af ventilen, så lukker du igen, og tænder for pumpen.

Susen fra radiatorerne. Hvis du har udelukket, at det skyldes luft i systemet, så er cirkulationspumpen stillet så højt, at vandet presses meget hurtigt gennem systemet. Sæt cirkulationspumpen på et lavere trin, så sikrer du, at det varme vand har tid til at levere mest mulig energi, inden det løber tilbage.

Ingen eller for lidt varme. Det kan skyldes snavs i radiatoren. Du kan prøve at bevæge håndtaget for at løsne det skidt der sidder der. Hvis ikke det giver nogen effekt, kan du benytte afbrydersplitten. Yderligere kan du undersøge, om cirkulationspumpen kører som den skal, og hvorvidt sikringerne er i orden. Er der varmt vand i hanerne, men ingen varme i radiatorerne, eller omvendt, så ligger fejlen i dit anlæg.

Sådan finder du nyt fjernvarmeanlæg i Hobro

Hvis du efter at have fulgt de forskellige tips ikke har kunnet formå at holde gang i fjernvarmeanlægget, eller hvis det er outdatet, og du derfor skal have et nyt. Så er der nogle faktorer, du skal være opmærksom på.

Find den rette leverandør. Det er vigtigt, at du finder en leverandør, der kan levere en fjernvarmeløsning af højeste kvalitet, og som yderligere lytter til dig og dine behov. Du skal finde en leverandør, som kan komme ud og kigge på din ejendom, og ud fra det vurdere hvad den bedst mulige løsning er for dig, som med sikkerhed lever op til de krav, du har.

 Vælg den rette kvalitet. Det er vigtigt, at du finder et anlæg, som gør at du kan spare penge på din varmeregning. De nyere modeller er meget mere energieffektive. Du skal derfor også gå efter en installation med et lavt varmetab, som har både bedre isolering og teknik.

Får du det rette fjernvarmeanlæg kan du øge værdien i dit hus, og du kan spare penge på varmeregningen. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvorvidt dit anlæg fungerer som det skal, eller om det trænger til en udskiftning.