Menu

Slip af med dit regnvand gennem regnvandsfaskiner

november 30, 2016 - Tip & Tricks

Regnvandsfaskiner nedgraves i jorden. Man fører regnvand fra tage og veje igennem dem. Gennem faskinerne synker regnvandet ned i jorden. På den måde kan det igen blive til grundvand. Det er en meget klimavenlig måde at slippe af med sit regnvand.

Mange er plagede af, at der kommer mere regn. De har brug for større kloakker. De har brug for større tagrender. Med en regnvandsfaskine kan du skåne kloakken for en masse vand. Du behøver altså ikke at udvide kloakken, hvis du bygger en faskine.

2386227_9ec94252

Regnvandsfaskiner styrer regnen uden om rensningsanlægget

Tit bliver regnvand og spildevand blandet sammen i kloakken. Det er et stort spild. Regnvandet kan løbe ud i søer og åer. Det kan løbe ud i havet. Det kan blive til grundvand. I stedet blandes det sammen med det urene spildevand. Det der kommer fra afløbene i ens hus. Fra køkken og fra badeværelse. Alt det beskidte vand, der skal renses.

Når regnvand og spildevand blandes, skal det igennem rensningsanlægget. For at det bliver rent igen. For at man har sorteret alt det beskidte fra. Men regnvandet var jo rent, før det mødte spildevandet. Hvis man leder sit regnvand gennem regnvandsfaskiner, kan man være med til at give mere kapacitet på rensningsanlægget.

Regnvandsfaskiner kræver ikke en stor have

Man behøver ikke at have en stor have for at få plads til en faskine. Det er selvfølgeligt forskelligt, hvor stor en faskine man har brug for. Hvis man har et stort hus med et stort tag, har man brug for en større faskine til at optage ens regnvand.