Menu

Sådan finder du den rigtige varmepumpe

august 30, 2018 - Tip & Tricks

En varmepumpe kan være en helt fantastisk anskaffelse, og det kan være en god idé at udskifte sin oliekedel med sådan en. Der kan være mange penge at spare, og du skåner miljøet for en masse CO2, hvilket i sig selv er to gode grunde. Herunder kan du læse mange flere grunde til, hvorfor du skal anskaffe dig en sådan en, og så kan du selvfølgelig læse, hvad en varmepumpe egentlig er, hvis du skulle være i tvivl om det. Du kan også læse nogle vigtige ting, du skal huske, når du skal have en varmepumpe installeret.

 

Hvad er en varmepumpe, og hvorfor skal jeg have sådan en?

Det er et varmeanlæg, der udnytter varmen i luften eller i jorden og bruger den til at opvarme din bolig. Den er på størrelse med et køleskab, og du kan eksempelvis få den installeret i dit bryggers eller din kælder. Her kan du både få udnyttet dens potentiale, og den er ikke synlig i din bolig. Ved de fleste anlæg sidder den største del af den udenfor, og indeni sidder varme/blæsedelen. Den varme, som den udnytter sendes ud i et vandbåret system, og på den måde bliver din bolig opvarmet. Der findes 3 forskellige slags typer af dem: Jordvarme (væske til vand), luft-til-vand og luft-til-luft.

 

Fordelene ved at anskaffe sig en varmepumper er mange. For det første er det billigere for dig på længere sigt, da du sparer en masse penge på elregningen. Selvom det koster penge at få den installeret, vil det alligevel være det værd i længden. For det andet skåner du miljøet. Ved at få en varmepumpe installeret, er du med til at udlede mindre CO2, end hvis du opvarmer din bolig med naturgas eller olie. For det tredje er det uhyre nemt at vedligeholde. Anlægget kører helt af sig selv, og det eneste du skal overveje, er et tjek én gang om året.

 

Det skal du huske, når du anskaffer dig en varmepumpe

Hvis du vælger at få installeret en varmepumpe er det helt sikkert et godt valg. Både for dig selv og kloden. Og selv om det virkelig er nemt at have sådan en installeret, er der nogle ting, du skal huske, inden du anskaffer dig den: