Menu

Når pizzaen skal slices

september 9, 2018 - Tip & Tricks

En god pizza er altid et hit hos de fleste, men det er de færreste, der vælger at spise en pizza med kniv og gaffel. En pizza skal jo slices, hvis den skal nydes rigtig. Til det formål bruger mange en kniv, selvom der findes et køkkenredskab, der nemt og hurtigt kan dele pizzaen i det antal slices, man ønsker. Værktøjet kaldes ganske simpelt en pizzaskærer eller et pizzahjul og der findes flere varianter. Og du kan heldigvis rigtig let anskaffe dig en rigtig god pizzaskærer.

Typer af skæreværktøjer til pizza

Der findes typisk tre skæreværktøjer, ud over kokkekniven, når du skal skære din pizza. Disse kaldes pizzaskærer, pizzahjul og pizzasaks. I denne artikel kan du læse om de forskellige typer. Det første, der beskrives er pizzaskæreren.

En pizzaskærer er den klassiske udgave, der kendes fra det lokale pizzaria. Der er et håndgreb, hvor der i enden er monteret et skarpt hjul. Den fungerer således ved at hjulet føres gennem pizzaen med et let tryk. Fordelen ved en pizzaskærer fra for en kniv er, at pizzaskæren skærer hele vejen gennem pizzaen i et lige snit, så du får nogle pæne slices.

Pizzaskæren fås både med lige og ergonomisk skaft, og du kan også finde sæt, hvor du får både en pizzaskærer og en pizzaspade til at serverer de slicede stykker.

Pizzahjulet

Pizzahjulet er en mere moderne ting, der er begyndt at være i danskernes køkken. Især Eva Solos Cut N’ Slice er blevet rigtig populær. Dette skyldes et stilrent og simpelt design med utrolig høj funktionalitet. Et pizzahjul er en skarp klinge, der er hul i midten og således danner en ring. Halvdelen af knivbladet er omsluttet af en plastikkappe, du kan holde i. Du har ved et pizzahjul mere kontakt med selve værktøjet, end du har ved en pizzaskærer, og så fylder den minimalt, når den ikke er i brug.

En af grundene til at netop modellen fra Eva Solo er populær, er at denne model også egner sig særdeles godt til at skære grøntsager med.

Pizzasaks

Det sidste skæreværktøj er en pizzasaks. Denne er ikke så anvendt herhjemme, men det gør den ikke mindre smart. En pizzasaks har typisk en klippelængde på 17,5 cm, hvilket giver dig mulighed for at klippe et godt stykke ind i pizzaen. På saksen er der monteret en spatel, hvilket betyder at når du har klippet et stykke pizza, så ligger stykket på spatelen, og du kan servere en slice direkte fra saksen.