Menu

Muligheder for at drive biavl

december 29, 2015 - Tip & Tricks

Honningbier har brug for et sted at bo og noget at leve af -på lige fod med andre husdyr. Hvis bierne skal producere honning, skal de også have god mulighed for at indsamle nektar fra blomster. Hvis du skal drive biavl, er det altså vigtigt at tage hensyn til bierne og deres behov, for at du kan få det mest optimal udbytte af din biavl.

Faktorer, som har indflydelse på din biavl

Forskellige faktorer har indflydelse på din biavl og udbyttet af den. Jo bedre muligheder bierne har for at samle nektar fra forskellige blomster, jo større chance er der for, at den honning, som de producerer, er velsmagende og lækker. I sidste end kan det altså godt betale sig at overveje, hvad man som biavler kan gøre for at forbedre sin biavl.

Hvis du avler bier i nærheden af et blomsterrigt område, har bierne muligvis de mest optimale forhold med hensyn til at indsamle nektar, men hvis de skal flyve langt væk fra deres stader for at få fat i nektaren, er det værd at overveje, om denne faktor kan forbedres. Du kan fx selv plante et bed, for at gøre det nemmere for bierne at finde nektar. Du kan også flytte dine bistader hen et sted, hvor der er flere blomster. Det vil lette biernes arbejde, når de skal producere honning til dig.

Hvis du ikke ved, hvad du kan gøre for at forbedre forholdende for dine bier og dermed din biavl, kan du søge råd og vejledning. Det vil være godt for både dig og dine bier.