Menu

Husk emhætte filter

oktober 18, 2017 - Tip & Tricks

Emhætten er en integreret del af vores dagligdag. I det industrialiserede samfund har duften af mad os ikke været attraktiv. Specielt hvis man bor i et etagebyggeri. Der findes faktisk ikke noget værre end at komme hjem og lugte at hele opgaven ”stinker” af fremmed mad. Årsagen til denne samfundstendens er uvist men konsekvensen er klar. Det gælder om at begrænse de lugtmæssige gener der kommer når man laver mad og en af måderne kan begrænse dem væsentligt er ved at bruge en emhætte.

2 slags emhætter

 

Der findes to slags emhætter som har hver deres fordele og ulemper. Den første er med traditionel aftræk, hvor luften (den lugtende) bliver blæst ud. Dette kræver umiddelbart en aftrækskanal og et hul i ydervæggen. Men når den er etableret krævedes der ikke mere for at den kører ud over lejlighedsvis rengøring. Den anden er emhætte filter udgaven. Denne udgave kræver ikke aftræk men har derimod typisk 2 emhætte filtre installeret. Det ene er et kulfilter og det andet er et fedtfilter. Disse 2 filtre gør at lugtgenerne minimeres på trods af det manglende aftræk.

Filteremhætten bruges i stigende grad på grund af dens designmæssige fordele. Da emhætten ikke skal have en aftrækskanal tilknyttet er placeringsmulighederne væsentlig flere end med aftræksemhætten. Derfor bliver denne udgave også brugt meget i designkøkkener.

Husk at skifte emhætte filter

Har du en emhætte med filter er dog vigtigt at du jævnligt gør det til en vane at kontrollere filteres stand. Filteret skal lejlighedsvis udskiftes for at sikre at emhætten opfylder dens primære funktion, at begrænse lugtgenerne. Udgiften til filteret er minimalt og arbejdsprocessen nærmest ikke eksisterende, så det væsentligste er egentligt bare at huske at få det gjort. Endnu en af de mange hverdagsting uden begejstring.

 

 

Kilde: https://www.hvidevaredele.dk/shop/emhaette-og-friture-410s1.html