Menu

Få styr på romertal, så du nemmere kan få historisk viden

marts 1, 2019 - Tip & Tricks

Romertal var engang det system, der blev brugt i store dele af Europa, da de ikke brugte tal. Senere begyndte man så at bruge tal og romertal er ikke noget, man ser meget af i dag. Det bliver dog stadig brugt og man kan nemt finde bygninger, hvor tal står på denne måde. Det er ikke alle, der har styr på disse romertal og det kan derfor være lidt svært at tyde de forskellige bygninger eller statuer, som står rundt omkring i byerne både herhjemme og i udlandet. Der er mange, der interesserer sig for historiske bygninger og så er det ærgerligt, hvis man ikke kender romertal så godt.

 

Hvis du er en af dem, som ikke har så meget styr på romertal, men rigtig gerne vil, så tryk her. Her kan du se de 102 første tal i romertal og det kan derfor give et bedre billede af hvad der står på de forskellige bygninger rundt omkring i Europa. Man kan på denne måde også lettere hjælpe andre med at finde ud af hvad der står, hvis de ikke ved det.

 

Det er praktisk at kende til romertal

Det er ikke unormalt, at man ser romertal blive brugt på film, hvis der er flere i én serie. På denne måde viser man hvilket nummer filmen har i serien og det er ofte skrevet med romertal. Her er det også en skam, hvis man ikke lige ved hvilken der er hvad, fordi romertal kan være svære. Her kan man også bruge denne side, så man er sikker på, at man sætter den rigtige film på. Det ville være ærgerligt, hvis man sætter den forkerte på og får ting at vide, som først kommer senere eller der er ting, der ikke helt hænger sammen.

 

De første romertal er ikke så svære at holde styr på, men der er rigtig mange og det bliver derfor sværere jo længere man kommer op. Det er ikke noget at skamme sig over, hvis man ikke kan huske dem alle til at starte med. Det er svært, men på et tidspunkt så husker man det og så er det bare fantastisk at have denne viden, for man kan altid bruge det.

Reglerne hjælper dig med at lære

 

Der er nogle forskellige regler inden for romertal og når først der er styr på dem, så bliver det endnu nemmere at holde styr på de mange tal. Nogle bogstaver er de samme tal hele tiden og det er rart, for så er der ikke helt så meget, som man skal holde styr på og huske. Man kan lave sig nogle huskeregler og også inddrage nogle af de regler, som der allerede er og så skal man nok hurtigt lære det og have nemmere ved at tyde de tal, der står på film, bygninger og i diverse bøger og det bliver man glad for.