Menu

Få rotterne væk!

oktober 23, 2017 - Tip & Tricks

Kender du udtrykket ”en værre rotterede”? Det er ikke et positivt udtryk, og faktisk relaterer det sig til en uhumsk rottefamilies brogede og bakteriefyldte rede.

Sådan en er man naturligvis ikke interesseret i at have i nærheden af sin familie, slet ikke da rotterne bærer på rigtig mange sygdomme, som kan smitte og gøre folk syge. Ja, rotter er i sandhed nok ét af de skadedyr, vi holder mindst af – sagt på en pæn måde.

Du skal bruge en skadedyrsbekæmper

Det er nok de færreste, der har lyst til at tage kampen op mod rotter. Bekæmpelse af rotter kan nemlig kræve specialister, da det ellers kan være svært at udrydde problemet.

Hvad enten der er tale om behov for rottebekæmpelse i en virksomhed eller i et privathjem, er det vigtigt, at man får isoleret problemet og udryddet de små skadedyr helt. Dertil følger der naturligvis sanitær behandling, som kan kræve specielle midler.

En dyr fornøjelse at vente

Noget af det værste ved at have rotter er, at de sætter tænderne i alting! De gnaver i møbler, ledninger, isolering og alt andet, de kan komme til. Mange installationer og lignende kan derfor kræver udskiftninger, hvis først en rottefamilie har sat tænderne i ledningerne.

Når først ledninger er gnavet i stykker eller isoleringen har haft rotterne i sig, skal det skiftes. Det er naturligvis ikke billigt, så det handler om at få sat ind med rotterne i tide. Professionel bekæmpelse af rotter er den bedste løsning hertil, da tiden taler til eksperthjælpens fordel. De arbejder effektivt og med erfaring fra brancher.

Tænk præventivt

Før du begynder at få de ubehagelige gisninger om, at der pusler rotter rundt på loftet, er rodet i skrald eller gnavet i plastposer, så kan du selv prøve at stoppe ødelæggelserne og bakteriebomben fra at komme ind i huset.

Du kan gøre flere ting for at forhindre rotterne i det hele taget:

Dette er alle relativt enkle råd mod rotter. Det er let at overholde reglerne og rådene, men vær opmærksom på, at dét at får installeret en rottespærrer kan være en relativ tung udgift. Det kan godt løbe op i omkring 3000 dkk.

Kend reglerne for gift

Du skal være klar over, at du ikke selv må lægge rottegift ud. Det er faktisk direkte ulovligt, da det kræver en autorisation. Giften skal nemlig behandles med omhu, og faktisk kan det – hvis du anvender giften forkert – modvirke bekæmpelse af rotter og gøre dem mere resistente!

En autoriseret rottefænger kan derimod anvende giften korrekt og effektivt, men vær også opmærksom på, at man ikke kan kontrollere, hvor skadedyret dør, hvilket kan betyde, du har døde rotter liggende – og det lugter altså fælt i op mod 3 uger.

Det er derfor ikke ualmindeligt, at du ved rottefængeren skal underskrive en kontrakt på, at du accepterer efterfølgende lugte.